5 verrassende vegetarische recepten - Om je te inspireren en te laten zien hoe lekker en kleurrijk eten zonder vlees kan zijn verzamelde ik 5 heerlijke recepten.

5 verrassende vegetarische gerechten

Deze week is het de Nationale Week Zonder Vlees. Zo’n week is wat mij betreft hartstikke goed om ons met z’n allen weer eens flink wakker te schudden. De huidige intensieve en grootschalige vleesproductie veroorzaakt enorm veel dierenleed en is verre van duurzaam.

Eten zonder vlees is het duurzame en verantwoorde antwoord op deze problemen en is gelukkig enorm in opmars. Het alternatieve imago dat aan vegetarisch eten kleefde is afgeschud en er komen steeds meer vegetarische en vegan kookboeken. Wil jij komende week ook meedoen en kan je wel wat inspiratie gebruiken? Laat je inspireren door de 5 verrassende vegetarische recepten die ik hieronder voor je heb verzameld.

Kijk voor meer inspiratie ook eens in de recept categorie Vegetarisch.

Linzen met aubergine en tomaat

Kleurrijke groenteschotel die makkelijk te maken is en voor nog meer gemak ook prima eerder kan worden klaargemaakt. Met deze pittige schotel zet je een gezonde, lekkere en heel verantwoorde maaltijd op tafel.

Linzen met aubergine en tomaat - Maak het jezelf makkelijk met deze kleurrijke groenteschotel. Lekker, gezond en snel op tafel!

Gebakken flespompoen met halloumi, yoghurt en munt

Zoete pompoen en hartige halloumi gecombineerd met de bite van noten en het frisse van yoghurt en munt. Dit gerecht moet je echt een keer eten, het is zó ontzettend lekker. Dit wil je gegarandeerd vaker.

Gebakken flespompoen met halloumi, yoghurt en munt - Verrassend vegetarisch gerecht op smaak gebracht met vadouvan kruiden en verse munt. 

Portobello gevuld met tomaat en feta

Vol van smaak, kleurrijk en verrassend simpel om te maken. Echt zo’n recept voor dagen waarop je geen zin hebt om te koken maar stiekem toch vind dat je iets gezonds op tafel moet zetten. Het is zo gemaakt en na het eten van deze lekkere portobello’s zit je vol nieuwe energie om er weer tegenaan te gaan. Ideaal recept!

Portobello gevuld met tomaat en feta - Verrassend gerecht vol verse smaken. Kleurrijk, superlekker, gezond en ook nog eens kinderlijk eenvoudig om te maken.

Glass noodles met ei en groente

Deze noodles zijn ideaal als je snel een gezonde maaltijd op tafel wilt zetten. Noodles wellen, omelet bakken, groente wokken en op smaak maken met wat sojasaus. Makkelijk toch?

Glass noodles met ei en groente - Oosters geïnspireerde glass noodles met ei en groente. Licht verteerbaar en zeer smaakvol.

Tomaten gevuld met kaas en ei

Dit gerecht was echt een ontdekking. De combinatie van kruiden, specerijen, tomaat, ei en kaas is zó waanzinnig lekker! Bij ons staat het regelmatig op tafel. Wanneer maak jij het?

Tomaten gevuld met kaas en ei - Makkelijk en voedzaam gerecht uit Irak. Staat zo op tafel!

Deel dit recept/artikel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *