5 verrassende no waste maaltijden - Maak je koelkast leeg en geniet van verrassende no waste maaltijden. Stop de voedselverspilling!

5 verrassende no waste maaltijden

Wist je dat 33% van alle voeding jaarlijks wordt weggegooid? En wist je dat slechts 25% van al dit verspilde eten al voldoende blijkt te zijn om alle 795 miljoen ondervoede mensen op deze wereld van eten te voorzien? Om dat onder de aandacht te brengen is het vandaag (28 april) Stop Food Waste Day. Een dag in het teken van aandacht tegen deze gigantische voedselverspilling. Dus: stop de voedselverspilling, maak je koelkast leeg en maak er verrassende no waste maaltijden mee. Ik geef je 5 verrassende no waste maaltijden waarin je restjes verwerkt tot heerlijke gerechten. Geen zin om te koken? I got you covered met dé ultieme no waste tip. Lees je mee?

Maaltijdsalade met gegrilde groenten

Gooi paprika, courgette en aubergine vooral niet weg als ze wat ouder, zachter en gerimpeld worden. Snij in stukken grill en maak er een zomerse salade vol groenten mee. Lekker als avondmaaltijd maar ook prima geschikt als lunch.

Maaltijdsalade met gegrilde groenten, parelcouscous en tonijn - Zomerse salade vol groenten. Lekker als avondmaaltijd maar ook prima geschikt als lunch.

Tortilla van rijst

Heerlijke variatie op de Spaanse tortilla en de Indonesische opgebakken rijst met ketjap. Ideaal om restjes rijst mee op te maken.

Tortilla van rijst - Heerlijke variatie op de Spaanse tortilla en de Indonesische opgebakken rijst met ketjap. Ideaal om restjes rijst mee op te maken.

Jachtschotel

Ideale manier om restjes stoofvlees te verwerken. Maar ook meer dan de moeite waard om het vlees er speciaal voor te stoven. Dus pak die sukadelap die toch nog in de vriezer ligt en ga aan de slag.

Jachtschotel - Ideale manier om restjes stoofvlees te verwerken maar ook meer dan de moeite waard om het vlees er speciaal voor te stoven.

Smoothie

Oud en overrijp fruit dat niet meer zo aantrekkelijk is om op te eten kan perfect in een smoothie. Vaak is dat fruit extra zoet waardoor je smoothie alleen maar lekkerder wordt. No waste én een lekkere smoothie, ideaal!

Ontbijtsmoothie - Gezonde smoothie met onder meer havermout, framboos, dadel, kokos en yoghurt. Een perfect begin van je dag!

Forgotten Ends Bowl

Sinds kort bewaren de chefs van Sushi Daily de ‘eindjes’ van de sushi rolls. Voorheen gooiden ze die weg wat ja, wat moet je ermee? Vanaf nu gaat dat anders… Ze maken er heerlijke Forgotten Ends Bowls. van. Voor nog geen 2 euro heb je al zo’n heerlijke bowl. Geen geld toch? En er gaat per verkochte bowl ook nog eens 20 cent naar Action Against Hunger.

Geen tijd of zin om te koken? Haal dan vooral eens een Forgotten Ends bowl in huis. Echt verrassend lekker. Of zoals Michel zei: misschien nog wel lekkerder dan een schaal sushi. Ik had het niet beter kunnen verwoorden. Sushi Daily heeft kiosken in supermarkten en reisstations in heel Europa. In Nederland zijn er 49 kiosken en 32 vitrines in diverse vestigingen van Albert Heijn.

Forgotten Ends Bowl

Dit artikel bevat een toegestuurd product (Forgotten Ends Bowl).
Lees voor meer informatie mijn disclaimer.

Deel dit recept/artikel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *