5 tips voor extra lekkere feestdagen - Leuk om cadeau te geven, leuk om te krijgen. En niet duurder dan 10 euro per stuk.

5 tips voor extra lekkere feestdagen

Sinterklaas is weer in het land en over een paar weken is het Kerst. Kortom, we moeten weer volop cadeautjes kopen en/of lekkers in huis halen om het extra gezellig te maken. Daarom heb ik vandaag geen recept voor je maar een vijftal tips om de feestdagen extra lekker te maken. Leuk om cadeau te doen, leuk om te krijgen maar voor jezelf of je gezin kopen mag natuurlijk ook. Omdat deze periode van het jaar al duur genoeg is zijn alle vijf de tips onder de 10 euro.

1. Amandelextract

De bakkers onder ons kunnen in deze tijd van het jaar eigenlijk niet zonder amandelextract. Marsepein, amandelspijsamandelstaaf of bijvoorbeeld een driekoningentaart worden vele malen lekkerder met een drupje amandel extract erin. Het extract is zo geconcentreerd dat je echt maar een klein beetje nog hebt. Met 1 flesje van 118 ml doe je echt tijden dus als je van de smaak houdt bespaar dan niet op amandel extract want echt, als je het eenmaal hebt gebruikt wil je niet meer zonder.

Verkrijgbaar bij de betere kookwinkel voor € 9,90. Bijvoorbeeld bij de webshop van Kookpunt Rotterdam

Amandel extract

2. Vacherin Mont d’Or

Wat is er tijdens de feestdagen gezelliger dan met z’n allen lekker borrelen en kletsen. Met een Vacherin Mont d’Or op de borrelplank maak je het extra gezellig. Het kaasje is lekker om zo te eten maar warm uit de oven is Vacherin Mont d’Or echt een pure traktatie. In het dennenhouten bakje ziet het kaasje er ook ontzettend leuk uit om cadeau te doen.

Verkrijgbaar bij speciaalzaken maar ook bij Albert Heijn op de versafdeling. Prijzen vanaf € 5,99

Mont d'Or

3. Tapenade van zwarte olijven

Onlangs waren we op zoek naar ‘iets lekkers’ om cadeau te geven. We liepen Oil & Vinegar binnen en al vrij snel viel ons oog op deze tapenade. We hebben ‘m geproefd en oh my, wat is dit een lekker smeersel. Ben je dus op zoek naar een leuk cadeautje of wil je eens iets anders op tafel zetten tijdens de borrel dan is deze tapenade van zwarte olijven wellicht iets voor jou.

Verkrijgbaar bij Oil & Vinegar voor € 6,50.

Tapenade

4. Vinada

Afgelopen zomer maakte ik voor het eerst kennis met Vinada, een sprankelijk alcohol vrije drankje. Vinada is gemaakt van de Tempranillo druif en heeft een subtiele smaak. Als je niet beter weet denk je dat je een feestelijk glas rosé drinkt. Ik vond het erg lekker en echt een aanrader om in huis te hebben. Ideaal als je nog moet autorijden of een avond geen alcohol wilt (of mag) drinken.

Een flesje van 200 ml kost € 3,75. Op de site van Vinada lees je precies waar de flesjes verkrijgbaar zijn.

Vinada

5. Zaanse schoen

Afgelopen zaterdag is Sinterklaas weer in ons land aangekomen. Dit jaar was de intocht in Zaanstad. Ter gelegenheid hiervan heeft de Zaanse Brouwerij Hoop de Zaanse schoen gebrouwen. De Zaanse schoen is een donker bier met een vleugje chocolade. De lancering van dit speciaalbier vond plaats tijdens de intocht van Sinterklaas.

Meer informatie over dit bier en de verkrijgbaarheid lees je op de website van Hoop Bier. Update april 2024: Zaanse schoen is niet meer verkrijgbaar. Neem evengoed vooral een kijkje in de webshop, Brouwerij Hoop heeft naast een mooi assortiment vaste bieren ook seizoens biertjes limited editions en cadeau pakketten.

Zaanse schoen

Geef je liever iets handigs? Kijk dan eens bij deze keukengadgets of misschien spreken deze 5 must haves je wel meer aan.

Dit artikel bevat toegestuurde producten (Vinada en Zaanse Schoen).
Lees voor meer informatie mijn disclaimer.

Deel dit recept/artikel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *