5 feestelijke voorgerechten - Vijf mooie, lekkere en soms ook verrassende gerechten die zeker in de smaak vallen. Kies jouw favoriet en steel de show!

Feestelijke voorgerechten

De kerstdagen staan weer voor de deur, hoog tijd om na te denken over het kerstdiner. Een goed begin is het halve werk luidt het gezegde. Dat geldt zeker ook voor etentjes. Met een mooi en lekker voorgerecht zet je de toon voor de rest van de avond. Ik verzamelde 5 feestelijke voorgerechten waar je zeker de show mee steelt. Soms verrassend, soms klassiek maar altijd erg lekker en een lust voor het oog. Enne, niet alleen voor tijdens de kerstdagen zijn dit lekkere voorgerechten. Maak de gerechtjes dus vooral ook op andere (feestelijke) momenten in het jaar.

Om je te helpen je gehele menu samen te stellen heb ik ook 5 feestelijke
* hoofdgerechten met vlees of vis,
* vegetarische gerechten en
* desserts voor je verzameld. Om de puntjes om de i te zetten check je ook even mijn tips voor het feestelijk dekken van je eettafel.

Tompouce van sesamkrokantje en gerookte zalm

Fijne combinatie van het zilte van gerookte zalm, het licht zoetje van een sesamkrokantje en een vleugje pit van wasabi.

Tompouce van sesamkrokantje en gerookte zalm

Geitenkaasmousse met geroosterde paprika

Verrassend voorgerecht dat in miniversie en geserveerd op een crouton ook perfect is als luxe borrelhapje of amuse.

Geitenkaasmousse met geroosterde paprika

Avocadomousse met rivierkreeftjes

Feestelijk en smaakvol voorgerechtje. Super makkelijk te maken met verrassende ingrediënten.

Avocadomousse met rivierkreeftjes - Feestelijk en smaakvol voorgerechtje. Super makkelijk te maken met verrassende ingrediënten.

Klassieke gazpacho

Verfrissende soep met tomaat en komkommer als basis. Voedzaam, dorstlessend en zo gemaakt.

Klassieke gazpacho - Verfrissende, koude soep van rauwe groenten met tomaat en komkommer als basis. Voedzaam, dorstlessend en zo gemaakt.

Calamari van oesterzwam

Vegetarisch voorgerecht dat minstens zo lekker is als de originele inktvisringetjes. Echt eens maken!

Garnalen cocktail

Een makkelijk maar zeer geliefd voorgerecht met Hollandse garnaaltjes en whiskysaus.

Garnalencocktail - Een makkelijk maar zeer geliefd voorgerecht met Hollandse garnaaltjes en whiskysaus.

En, heb je een keus uit deze 5 feestelijke voorgerechten kunnen maken? Meer inspiratie vind je onder het tapje voorgerechten op mijn website. Bijvoorbeeld een tartaar van bietjes of tortilla met tartaar van rivierkreeftjes. Of neem een kijkje bij de kerst voorgerechten van Boodschappen Magazine. Ik neem het blad altijd mee als ik boodschappen doe bij mijn PLUS maar het heeft ook een leuke website. Veel plezier met het uitkiezen en maken van je voorgerecht. En voor daarna alvast eet smakelijk!

Deel dit recept/artikel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *