De kerstdagen staan weer voor de deur, hoog tijd om na te denken over het kerstdiner. Een goed begin is het halve werk luidt het gezegde. Dat geldt zeker ook voor etentjes. Met een mooi en lekker voorgerecht zet je de toon voor de rest van de avond. Ik verzamelde 5 feestelijke voorgerechten waar je zeker de show mee steelt. Soms verrassend, soms klassiek maar altijd erg lekker en een lust voor het oog. Enne, niet alleen voor tijdens de kerstdagen zijn dit lekkere voorgerechten. Maak de gerechtjes dus vooral ook op andere (feestelijke) momenten in het jaar.
Powered by Adsense
Tompouce van sesamkrokantje en gerookte zalm
Fijne combinatie van het zilte van gerookte zalm, het licht zoetje van een sesamkrokantje en een vleugje pit van wasabi.
Powered by Adsense
Geitenkaasmousse met geroosterde paprika
Verrassend voorgerecht dat in miniversie en geserveerd op een crouton ook perfect is als luxe borrelhapje of amuse.
Garnalencocktail
Makkelijk maar zeer geliefd voorgerecht met Hollandse garnaaltjes en whiskysaus.
Tartaar van bietjes
Aardse, zoete bietjes met zachte geitenkaas: een heerlijke combinatie.
Gepocheerd ei op een bedje van venkel
De zachte, romige smaak van gepocheerd ei combineert super met de lichte anijssmaak van venkel. Echt een aanrader!
En, heb je een keus uit deze 5 feestelijke voorgerechten kunnen maken? Meer inspiratie vind je onder het tapje voorgerechten op mijn website of neem een kijkje bij de kerst voorgerechten van Boodschappen Magazine. Ik neem het blad altijd mee als ik boodschappen doe bij mijn PLUS maar het heeft ook een leuke website. Veel plezier met het uitkiezen en maken van je voorgerecht. En voor daarna alvast eet smakelijk!
Volg jij mij al via Instagram, Facebook of Pinterest?
Meld je ook aan voor de wekelijkse Nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de nieuwste recepten.
Powered by Adsense
Geef een reactie