Feestelijke hoofdgerechten met vlees of vis
Tijdens een etentje pak ik graag een beetje uit met het hoofdgerecht. Het mag net iets luxer, net iets mooier en net iets feestelijker zijn dan normaal. Ik ging voor je aan de slag en selecteerde een aantal feestelijke hoofdgerechten met vlees en vis voor je. Liever een vegetarisch gerecht? Kijk dan even naar mijn overzicht met feestelijke vegetarische recepten.
Om je te helpen je gehele menu samen te stellen heb ik ook een overzicht met feestelijke voorgerechten. Om de puntjes om de i te zetten check je ook mijn overzicht met feestelijke desserts en tips voor het feestelijk dekken van je eettafel. Alvast een fijn en gezellige etentje. Eet smakelijk!
Beenham met honing-mosterd marinade
Slow roasted beenham gemarineerd met honing, mosterd en een beetje verse tijm. Heerlijk sappige en mals.
Rosbief met siroop van rode port
Klassiek stuk vlees op smaak gebracht met za’atar en geserveerd met een heerlijke portsiroop.
Stoofvlees met sherry en knolselderijpuree
Iers rundvlees met mediterrane invloeden. Low and slow gestoofd voor een boterzacht resultaat.
Kabeljauw met tomaten-wijnsaus
Zachte witvis met een smaakvolle tomaten-wijnsaus. Met pasta of noodles erbij heb je een heerlijke maaltijd.
Vis met tomaten, kappertjes en knoflook
Gezonde en kleurrijke ovenschotel die niet alleen erg lekker is maar ook nog eens zo op tafel staat!
Bavette met gegrilde groenten en Fleur de Sel
Pure smaken met een pure finishing touch: verse tijm blaadjes en wat La Baleine Fleur de Sel.