Header Overetengesproken.nl
5 feestelijke desserts

5 feestelijke desserts

 |  Geen reacties
25 Shares

Een etentje zonder toetje is voor mij niet compleet. Door de weeks eet ik graag een schaaltje (Griekse) yoghurt met dadelsiroop of ik pureer yoghurt in de blender met wat vers fruit. Na een etentje mag het van mij van wat rianter. Met chocolade, meringue of een bolletje ijs bijvoorbeeld. Voor onderstaand overzicht┬áverzamelde ik 5 feestelijke desserts die ik graag na een etentje op tafel zet. Kijk, geniet en kies iets lekkers. En hoe je dat dan noemt: toetje, dessert of nagerecht maakt mij niet zoveel uit. Zelf gebruik ik het woord toetje graag voor het doordeweekse nagerecht. Na een etentje noem ik vaak een dessert. Ach, what’s in a name, zolang het maar lekker is toch?

Chocolade meringue met hazelnoot en frambozenroom

De perfecte afsluiter van een gezellige etentje. Zoet, romig en toch ook een tikje fris door de frambozenroom.

Chocolade meringue met hazelnoot en frambozenroom

Yoghurtbavarois met mango topping

Lekker fris en luchtig dessert. Prima voor te bereiden, staat dus snel op tafel.

Yoghurtbavarois met mango topping

Chipolatabavarois

Heerlijk zacht en luchtig dessert met in marasquin gedrenkte lange vingers, bigarreaux en rozijnen. Het recept is van mijn oma en echt mijn absolute favoriet.

Chipolatabavarois

Peer met sabayon en amandelschaafsel

Feestelijk nagerecht dat perfect is voor te bereiden. Zonder stress genieten van de gezelligheid aan tafel.

Peer met sabayon en amandelschaafsel

Chocolademousse met warme ananas

Zachte chocolademousse, warme ananas en afgemaakt met mooi chocokrullen. Een echte guilty pleasure!

Chocolademousse met waren ananas


Blijf op de hoogte van de nieuwste recepten en volg mij via
INSTAGRAM, FACEBOOK en PINTEREST
of meld je aan voor de
NIEUWSBRIEF

Geef een reactie