5 feestelijke desserts - In dit overzicht staan 5 feestelijke desserts die ik graag na een etentje op tafel zet. Kijk, geniet en kies iets lekkers.

Feestelijke desserts

Een etentje zonder toetje is voor mij niet compleet. Door de weeks eet ik graag een schaaltje (Griekse) yoghurt met dadelsiroop of ik pureer yoghurt in de blender met wat vers fruit. Na een etentje mag het van mij van wat rianter. Met chocolade, meringue of een bolletje ijs bijvoorbeeld. Voor onderstaand overzicht verzamelde ik 5 feestelijke desserts die ik graag na een etentje op tafel zet. Kijk, geniet en kies iets lekkers. En hoe je dat dan noemt: toetje, dessert of nagerecht maakt mij niet zoveel uit. Zelf gebruik ik het woord toetje graag voor het doordeweekse nagerecht. Na een etentje noem ik vaak een dessert. Ach, what’s in a name, zolang het maar lekker is toch?

Om je te helpen je gehele menu samen te stellen heb ik ook 5 feestelijke
* voorgerechten,
* hoofdgerechten met vlees of vis en
* vegetarische gerechten voor je verzameld. Om de puntjes om de i te zetten check je ook even mijn tips voor het feestelijk dekken van je eettafel.

Chocolade meringue met hazelnoot en frambozenroom

De perfecte afsluiter van een gezellige etentje. Zoet, romig en toch ook een tikje fris door de frambozenroom.

Chocolade meringue met hazelnoot en frambozenroom

Yoghurtbavarois met mango topping

Lekker fris en luchtig dessert. Prima voor te bereiden, staat dus snel op tafel.

Yoghurtbavarois met mango topping

Chipolatabavarois

Heerlijk zacht en luchtig dessert met in marasquin gedrenkte lange vingers, bigarreaux en rozijnen. Het recept is van mijn oma en echt mijn absolute favoriet.

Chipolatabavarois

Feestelijke citroen tiramisu

Romig, zoet en friszuur tegelijk. Echt, dit toetje wil je proeven. Ik geef je mijn recept…

Feestelijke citroen tiramisu - Romig, zoet en friszuur tegelijk. Echt, dit toetje wil je proeven. Ik geef je mijn recept...

Chocolademousse met warme ananas

Zachte chocolademousse, warme ananas en afgemaakt met mooi chocokrullen. Een echte guilty pleasure!

Chocolademousse met waren ananas

Pistache ijs

Zijdezacht, romig en prachtig groen. Echt, dit pistache ijs wil je proeven! Maak dit recept en waan je in Italiaanse sferen.

Pistache ijs - Zijdezacht, romig en prachtig groen. Echt, dit pistache ijs wil je proeven! Maak dit recept en waan je in Italiaanse sferen.

Deel dit recept/artikel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *