Header Overetengesproken.nl
Cadeautips voor Kerst

Cadeautips voor Kerst

met Geen reacties
22 Shares

Wat leg je dit jaar onder de kerstboom en wat neem je mee voor de gastvrouw en/of gastheer tijdens Kerst? Vragen die zich elk jaar in december opnieuw aandienen. Ik geef je een aantal leuke en praktische cadeautips voor Kerst.

Cadeautjes die net even iets extra’s hebben of waar je de feestdagen een extra feestelijk tintje mee geeft. Wellicht zit er ook iets tussen dat je zelf graag zou krijgen. Om het je gemakkelijk te maken is alles vanaf de bank te bestellen. Wel zo makkelijk in deze toch al drukke periode.

Thermapen kernthermometer

Een kernthermometer is dus typisch zoiets dat ik mezelf nooit gunde. Inmiddels heb ik zelfs twee Thermapennen One in huis en wil ze niet meer missen. Zeer nauwkeurig, snel en super makkelijk in het gebruik. Echt ze zijn zo ideaal.

Rosbief, beenham of een langzaam gegaarde zalm teriyaki, ik draai er mijn hand niet meer voor om. Dankzij de kernthermometer hoef ik niet meer te gokken en is mijn vlees of vis altijd perfect gegaard. Naast garen van vlees en vis gebruik ik de Thermapen ook bij het maken van beurre noisette, roomborstplaat en bijvoorbeeld bij het smelten van chocolade. Of als ik brood bak en wil weten of het al gaar is. Prik de punt erin en in no-time lees je de kerntemperatuur af op het duidelijke display. Meten = weten zeggen ze bij Thermapen en daar is geen woord teveel mee gezegd.

Thermapen heeft tijdelijk een Thermapen ONE The Lemon Kitchen Limited Edition. Prachtig gedecoreerd met frisgeel citroenen. De illustraties zijn gemaakt door Jadis van The Lemon Kitchen. Er zijn slecht 1.000 stuks geproduceerd, echt een collector’s item en een pareltje om in huis te hebben. Extra leuk is het om de Limited Edition samen met het The Lemon Kitchen Sicilië kookboek te bestellen.

Kaas van Schier – Eerlijke kaas

Kaas van Schier, misschien heb je er al wel over gehoord, is een mooi initiatief van de zuivelboeren van Schiermonnikoog. Om de stikstofuitstoot te verlagen hebben ze gezamenlijk een derde van hun koeien weggedaan. De resultaten liegen er niet om: de diversiteit aan planten en dieren groeit en de polders van Schiermonnikoog zijn een paradijs voor weidevogels. Om met minder vee de bedrijven toch rendabel te houden zijn ze zelf kaas gaan maken. Door alles in eigen hand te houden brengt de melk meer op.

Ik heb enkele kazen geproefd en kan niet anders zeggen dan dat ze heerlijk zijn. Mijn favoriet was de licht pikante Monnikenwerk. Genieten van de ambachtelijk Kaas van Schier is gelukkig ook buiten Schiermonnikoog mogelijk. Bekijk de bestelpagina op van schier.nl om te zien of er bij jou in de buurt een verkooppunt zit. Online bestellen kan ook.

Draag jij duurzaamheid een warm hart toe, overweeg dan een kaas-abonnement. Met een abonnement ontvang je -afhankelijk van je keuze- elke twee weken of elke maand een pakket met Kaas van Schier. Kies voor een specifiek kaas of laat je verrassen door steeds een andere kaas. Goed om te weten: je hoeft er niet voor thuis te blijven, het pakket kan door de brievenbus.

Abonnementen zijn belangrijk, ze zorgen immers voor een vast inkomen voor boeren die willen verduurzamen. Help een handje mee en doe jezelf of iemand die je lief is een stuk kaas of nog mooier een Kaas van Schier abonnement cadeau. Of serveer tijdens de Kerstdagen een duurzame Kaas van Schier kaasplank.

Kaas van Schier

Wijnspijs cursus van Hart voor Wijn

Recent ben ik begonnen met de online wijnspijs cursus van Hart voor Wijn. Er ging een (wijn)wereld voor me open. En wat me misschien nog wel het meest heeft verbaasd: je hebt geen diepgaande kennis over wijn nodig. Echt iedereen kan deze cursus volgen. Nou ja, je moet wel een beetje interesse hebben in eten en wijn, maar dat lijkt me een inkopper.

In de online cursus leer je welke spelregels er zijn bij het combineren van wijn spijs, hoe je kookt naar een specifieke wijn en welke wijn je kunt kiezen bij bepaalde gerechten. Maar…het begint natuurlijk bij goed proeven. En dat leert Kirsten je ook. Kijk, ruiken, proeven is haar motto en dat doe je tijdens de cursus met 6 geselecteerde wijnen. Aanvankelijk had ik zoiets van: hmmm, online proeven, kan dat wel? Ja dus! Sterker nog ik werd zo gegrepen dat Michel en ik ons inmiddels hebben inschrijven voor de SDEN2 cursus bij Hart voor Wijn.

Meer weten over wijn is niet alleen leuk en interessant, het is ook heel gezellig. Je hebt namelijk altijd een goed gesprek aan tafel. Wat proef jij, hoe ervaar jij deze combinatie van wijn en eten, wat is jouw favoriete combi, je raakt niet uitgesproken…

Wie doe jij een plezier met de wijnspijs cursus?

Coravin bewaarsysteem voor wijn

Een goed glas wijn, daar kan ik echt van genieten. Maar…een hele fles opentrekken voor slechts 1 glas vind ik zonde. Met het Coravin bewaarsysteem prik ik een fles aan, schenk de wijn, verwijder het systeem en de fles kan weer terug in het wijnrek. De houdbaarheid wordt namelijk niet aangetast. De wijn is na gebruik nog maanden of zelfs jaren te bewaren. Voor wijnliefhebbers is het een musthave om in huis te hebben.

• Stel je hebt een wijnspijs combinatie in gedachten en wilt de wijn graag voorproeven. Normaal kost je dat een fles. Met Coravin proef je 1 glas, bewaar je de fles en op het moment suprême trek je de fles open.
• Of je hebt van 1 wijn meerdere jaargangen liggen. Hoe leuk is het om uit de verschillende jaren een glas te schenken en naast elkaar te proeven.
• Of je hebt wijn die zich met de jaren verder ontwikkelt. Proef geregeld een beetje en ontdek wanneer je de wijn het lekkerst vindt…

Geen verspilling en toch genieten van een goed glas wijn, wij zijn inmiddels fan. Lijkt het jou ook wat? In december heeft Coravin interessante december-deals. Ik heb alvast een extra set argon-capsules gekocht.

Proeftuin abonnement Hertog Jan

De brouwers van Hertog Jan experimenteren veel met nieuwe recepten. Een groot deel daarvan wordt nooit uitgebracht. Best zonde eigenlijk. Daarom heeft Hertog Jan een abonnement gelanceerd: Proeftuin.

Met dit abonnement krijgen leden de unieke kans om limited edition speciaalbieren te proeven die nergens anders verkrijgbaar zijn. Elk kwartaal ontvang je 3 kruikjes van 500 ml. Wij hebben inmiddels de bieren van 3 kwartalen geproefd. Ik wist niet dat bier zoveel smaken kan hebben.

Bij het eerste Proeftuin pakket ontvang je twee speciale Proeftuin glazen. Kortom, genieten is gegarandeerd.

Magimix Blendcups

Ik heb al jaren een blender van Magimix op het aanrecht staan en ben er nog altijd blij mee. Ik heb destijds gelijk een Minikom erbij aangeschaft. Ideaal als je iets kleins moet pureren of fijnmalen. Sinds kort heb ik ook een set BlendCups. De 2 cups (400 ml en 700 ml) vullen precies het gat tussen de glazen kom en de Minikom. Ze hebben ook over speciale deksels waardoor je ze makkelijk meekunt nemen voor onderweg.

Een handige uitbreiding als je het mij vraagt. Ik maak er graag beslag voor pancakes mee. Handzaam, weinig afwas en je hebt een perfect glad beslag. Voor een snelle smoothie of fruitdrank -eventueel on-the-go- zijn ze ook perfect. De BlendCups zijn speciaal ontworpen voor de Magimix Blender en passen dus niet op andere blenders.

Tip: heb je geen Magimix Blender maar denk je erover eentje aan te schaffen. Je krijgt nu tijdelijk tot €150 aan accessoires cadeau bij je aankoop. Check de website van Magimix voor de details

Kook- en bakboeken

Lekker Plantaardig, 144 vegan seizoensrecepten

De Lekker Plantaardig ringband is een bundeling van 144 plantbased recepten en 52 voedingsweetjes. De recepten helpen je om te ontdekken hoe makkelijk en lekker plantaardig eten kan zijn. Gezonde recepten met aandacht voor de de seizoenen, natuur en dierenwelzijn. Duurzaam koken met wat er op dat moment van het land komt. Dat wil je toch?

Kortom, zoek jij een verrassend plantaardig en duurzaam cadeau? De Lekker Plantaardig ringband bestel je eenvoudig en vertrouwd bij bol.com.

BAK! – Paul Hollywood

Paul Hollywood, meesterbakker en jurylid van The Great British Bake Off deelt in BAK! zijn favoriete en beste bakrecepten. Zoet, hartig, brood en banket, het staat er allemaal in. Meer dan 80 recepten. Bij het zien van de foto’s loopt het water je in de mond.

In januari -of misschien als wel tijdens de kerstvakantie- ga ik aan de slag met de kaasscones. Die zien er zo lekker uit en lijken me heerlijk bij een maaltijdsoep. De amandel-perentaart lonkt overigens ook. Net als de key lime pie, citroendonuts, blauwebessenmuffins en chocolade-hazelnoottaart met amaretto-room.

Ben jij bakfanaat of ken je er eentje? Zoek niet langer met BAK! heb je het perfecte cadeau in handen.

Groente menu’s

Eerder dit jaar schreef ik een review over Groente menu’s. Een prachtig boek waarin sterrenchef Niven Kunz en zijn vrouw Virginie van Bronckhorst-Kunz laten zien hoe je thuis mooie en verrassende groentegerechten op tafel zet. De gerechten zien er stuk voor stuk watertandend lekker uit en zijn makkelijk te maken. De spruitjessoufflé die ik maakte was een schot in de roos en is een perfect bijgerecht tijdens een feestelijk etentje.

In Groente menu’s staat ook het recept voor brioche met lavendelhoning. Dat broodje wordt in het restaurant geserveerd. Wij hebben het daar gegeten en mèn wat was dat heerlijk. Ik maak het waarschijnlijk voor de feestdagen. Want echt, zo wil je het kerstdiner beginnen.

Los van het brioche broodje en de spruitjessoufflé is het een boek waar je heel veel inspiratie uit kunt halen. Leuk om te geven, leuk om te krijgen.

India Express – Rukmini Iyer

Met India Express keert Rukmini terug naar haar roots. Makkelijke Zuid-Indiase recepten met een moderne twist en onmiskenbaar van haar hand. Met de recepten uit India Express zet je met minimale inspanning maximale smaak op tafel. In het boek staan 75 recepten variërend van lekkere snacks, snelle gerechten tot smakelijke desserts en alles daar tussenin.

De recepten zijn hoofdzakelijk vegetarisch en vegan met hier en daar een visrecept. Denk aan aardappelcurry met gekruide tomaten, zalm met chilipeper, kokos & limoen of gekruide karamelchai met citroen-komijnkoekjes. Loopt jou het water ook in de mond? Bestel dan snel India Express via onderstaande link, dan ploft het boek binnen no-time bij jou op de mat.

Altijd borreltijd – Susan Aretz

Altijd borreltijd is inmiddels alweer het derde borrelboek van Susan Aretz. Met Altijd borreltijd in de kast maak je razendsnel de lekkerste borrelhapjes. Geniet van smeuïge borrelboters, dipjes en pintxos. Of maak Koreans geïnspireerde gehaktballetjes, knoflook broodsticks en oesters met een gin granita?

Naast borrelhapjes met vlees staan er ook volop vega(n) borrelrecepten in Altijd borreltijd. Uiteraard is er ook gedacht aan cocktails & mocktails. Kortom, voorlopig ben je nog niet uit geborreld. Ploft Altijd borreltijd binnenkort bij jou op de mat?

Magimix Blender boek

Een fijn receptenboek met 72 speciaal voor de Magimix blenders geschreven recepten. De programma’s op de Magimix blender zijn opgebouwd uit verschillende snelheden en tijdsduren. Zo worden smoothies met het speciale smoothie programma veel romiger en zachter dan wanneer je de smoothie uitsluitend op bijvoorbeeld snelheid 2 pureert. De recepten geven precies aan welk programma je het beste kunt gebruiken.

Denk aan bloemkoolsoep Indiase stijl, verse bananenpudding, kabeljauwkroketjes met vegan mayo, energiebowl met muesli, banaan en mango en rozen fruitglaasjes tiramisu-stijl.De recepten zijn uiteraard te maken door alle type blenders. Je moet alleen een eigen inschatting maken van snelheid en tijdsduur.

Dit artikel bevat toegestuurde producten.
Fotocredits header afbeelding: Pixabay
Lees voor meer informatie mijn disclaimer.

Volg mij ook via Instagram, Facebook of Pinterest

Recept van mijn website gemaakt? Deel het op social media en tag @overetengesproken.nl zodat ik het niet mis.

Altijd op de hoogte van de nieuwste recepten? Meld je aan voor de wekelijkse Nieuwsbrief!

Laat een reactie achter