3 makkelijke barbecue recepten
Niets fijner dan met lekker weer genieten van een heerlijke barbecue. Nog fijner is het als je er weinig werk aan hebt. Ik heb daarom 3 makkelijke barbecue recepten voor je die zo gemaakt zijn. Als bonus geef ik je mijn recept voor een snelle en makkelijke kruidenboter met mini broodjes die je bakt op de bbq. Daarmee maak je het echt helemaal af. Klinkt goed toch? Check snel de recepten en geniet van een relaxte bbq.
3 makkelijke barbecue recepten zonder vlees
- Spiesjes met zalm
- Spiesjes met groente en halloumi
- Spiesjes met krokante krieltjes
- Bonus recept: kruidenboter met mini bbq broodjes
Terwijl je de krieltjes kort voorkookt maak je alvast de spiesjes met zalm, groente en halloumi. Schenk wat olijfolie in een schaaltje, roer er wat kruiden door en smeer de spiesjes in met deze snelle marinade. Super lekkere kruiden hiervoor zijn de bbq kruiden in molens van Xenos. Maal naar smaak kruiden bij de olie en klaar ben je. Er zijn 4 smaken waarvan ik vandaag de fish & scampi, veggie (vol heerlijke specerijen) en vegetables gebruik. De vierde smaak is pork & ribs. Zet de kruidenmolens vooral ook op tafel zodat je naar smaak extra kruiden over de gegrilde spiesjes kunt malen.
Tip: om te voorkomen dat de houten prikkers verbranden week je ze tevoren goed in water. Zo verbranden ze niet of in elk geval minder snel. Neem de satéstokjes uit het water, droog af en rijg er de groenten, halloumi, krieltjes en zalm aan.
Barbecue tools
Ooit hoop ik een buitenkeuken met prachtige keramische bbq of kamado in de tuin te hebben. Je weet wel, zo’n grote zware met deksel. Bekende merken zijn Big Green Egg, Bastard, Kamado Joe en Grill Guru. Tot die tijd gebruiken wij deze praktische groene bbq teil. Door het handzame formaat gebruik je niet onnodig veel houtskool of briketten. Wist je overigens dat kokosbriketten een duurzamere keuze zijn dan traditionele houtskool en briketten? Kokosbriketten zijn gemaakt van kokosnootschalen, hebben een 2-3x langere gloeiduur en branden heel gelijkmatig.
Om je handen niet te branden boven de hete kooltjes is het handig een set robuuste bbq tools bij de hand te hebben. Denk aan een barbecue tang, een vork en een spatel. Maar ook een vleesthermometer om de garing van zalm en vlees te controleren is wat mij betreft een must have.
Tijdens een bbq zet ik graag houten planken en schalen op tafel. De rustieke uitstraling ervan vind ik prachtig. Leg de spiesjes bijvoorbeeld een acacia houten borrelplank en zet er een olijfhouten borreltrio met rauwkost, versgebakken bbq broodjes en wat extra knabbels naast. Zet de kruidenmolens, een messenblok met steakmessen en een schaaltje kruidenboter erbij en je kunt aan tafel. Zo makkelijk kan het zijn om te genieten van een zomerse barbecue.
Spiesjes met zalm
Ingrediënten:
- 250 gr zalm
- viskruiden,
bijvoorbeeld fish & scampi - olijfolie
- 4 satéprikkers
Leestip: Eiwitpoeder: nuttig of overbodig? Lees mijn uitleg en vorm je eigen mening…
Aan de slag:
- Snij de zalm in 4 repen en rijg aan de houten prikkers.
- Roer olijfolie los met de kruiden, bestrijk de zalm ermee en grill op de barbecue.
Deel dit recept:
Gratis de nieuwste recepten in je mailbox?
Schrijf je hier gelijk in!
Spiesjes met groente en halloumi
Ingrediënten:
- 8 blokjes halloumi
- 4 mini paprika's
- 4 snacktomaatjes
- 4 champignons
- rode ui, partjes
- olijfolie
- kruiden,
bijvoorbeeld veggie
Leestip: Eiwitpoeder: nuttig of overbodig? Lees mijn uitleg en vorm je eigen mening…
Deel dit recept:
Gratis de nieuwste recepten in je mailbox?
Schrijf je hier gelijk in!
Spiesjes met krokante krieltjes
Ingrediënten:
- 6 krieltjes
- kruiden,
bijvoorbeeld fish & scampi - olijfolie
Leestip: Eiwitpoeder: nuttig of overbodig? Lees mijn uitleg en vorm je eigen mening…
Aan de slag:
- Kook de krieltjes -in de schil- 7 minuten voor.
- Meng ondertussen wat olijfolie met kruiden naar keuze.
- Prik de krieltjes voorzichtig aan de prikkers en bestrijk met de marinade. Grill op de bbq.Tip: Naar keuze snij je met een mes de krieltjes voorzichtig rondom in. Zo kan de marinade een beetje in de aardappel vloeien.
Deel dit recept:
Gratis de nieuwste recepten in je mailbox?
Schrijf je hier gelijk in!
Kruidenboter met broodjes van de bbq
Ingrediënten:
Kruidenboter:
- 75 gr roomboter, kamertemperatuur
- kruiden,
bijvoorbeeld vegetables
BBQ broodjes:
- 150 gr zelfrijzend bakmeel
- 100 gr yoghurt
- snuf zout
Leestip: Eiwitpoeder: nuttig of overbodig? Lees mijn uitleg en vorm je eigen mening…
Aan de slag:
Voor de BBQ broodjes:
- Kneed van het zelfrijzend bakmeel, de yoghurt en een snuf zout in een paar minuten een soepel deeg. Dek af met folie en laat 30 minuten rusten.
- Verdeel het deeg in 8 porties en maak er bolletjes, mini pita's of broodstengels van. Bak in een paar minuten gaar en goudbruin op een hete barbecue.Tip: tijdens het bakken rijzen de broodjes flink.
Voor de kruidenboter:
- Roer de roomboter los met de kruiden, proef en breng op smaak met extra kruiden en/of zout. Bewaar tot gebruik in de koelkast.
Deel dit recept:
Gratis de nieuwste recepten in je mailbox?
Schrijf je hier gelijk in!
Deze recepten heb ik geschreven in samenwerking met Xenos.
Lees voor meer informatie mijn disclaimer.