Vitello tonnato met rosbief - Fantastische combinatie van malse rosbief met tonijnmayonaise. Wil je helemaal uitpakken dan braad je zelf een stuk rosbief.

Vitello tonnato met rosbief

Fantastische combinatie van malse rosbief met tonijnmayonaise. Wil je helemaal uitpakken dan braad je zelf een stuk rosbief.

Deel dit recept/artikel!

Er is een tijd geweest dat ik me niets kon voorstellen bij de combinatie van vlees en vis. Die tijd ligt inmiddels gelukkig ver achter mij. Voor een lekkere vitello tonnato bijvoorbeeld mag je me gerust wakker maken. Klassiek wordt het gemaakt met kalfsvlees dat gegaard is in de bouillon. Omdat ik geen kalfsvlees eet maak ik het graag met vitello tonnato met rosbief. En dan het liefst met zelf bereide slow roasted rosbief.

Het fijne van vitello tonnato met rosbief vind ik dat het zo super easy is. De tonijnmayonaise is zo gemaakt. En wanneer je de rosbief bereidt met een langzame garing heb je daar er eigenlijk ook geen omkijken naar. Omdat beiden koud worden gegeten kan je het prima een dag eerder al klaarmaken. Geen tijd of zin om zelf aan de slag te gaan of kan je even geen mooi stuk rosbief krijgen? Neem dan gewoon wat kant en klare rosbief bij de slager mee. Vraag eventueel of ze het ietsje dikker kunnen snijden.

Vitello tonnato met rosbief - Fantastische combinatie van malse rosbief met tonijnmayonaise. Wil je helemaal uitpakken dan braad je zelf een stuk rosbief.
Vitello tonnato met rosbief - Fantastische combinatie van malse rosbief met tonijnmayonaise. Wil je helemaal uitpakken dan braad je zelf een stuk rosbief.

Vitello tonnato met rosbief

1 stem, stem ook
Hoeveelheid: 4 personen

Ingrediënten: 

  • 100 gr uitgelekte tonijn op water uit blik
  • 3 eetlepels mayonaise
  • 3 ansjovisfilets
  • 1 eetlepel kappertjes plus extra voor garnering
  • enkele druppels citroensap
  • 200 gr slow roasted rosbief
  • handje rucola

Aan de slag:

  • Doe de tonijn samen met de mayonaise, ansjovisfilets, kappertjes en een paar druppels citroensap in het hakmolentje van een staafmixer en pureer tot een gladde saus.
  • Snij de rosbief in plakken en verdeel over de borden. Besmeer de rosbief vervolgens royaal met de tonijnmayonaise en verdeel er wat kappertjes over. Garneer tot slot met wat blaadjes rucola.
  • Serveer de vitello tonnato met vers stokbrood.
    Eet smakelijk!

Tips:

Doorgaans zit er in een blikje tonijn iets meer dan 100 gram tonijn. Zonde om het restje niet te gebruiken dus maak vooral wat meer tonijnmayonaise en gebruik het als dipsaus, smeersel op een toastje of broodbeleg.

Bewaar dit recept op Pinterest:

De nieuwste recepten gratis in je mailbox?

Schrijf je hier gelijk in!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Waardeer dit recept




2 reacties

  1. Barbara schreef:

    Heerlijk en makkelijk te maken. Heb het al diverse keren gemaakt, als voorgerecht en als lunch. Steeds n succes!

    1. Wat goed om te horen. Voor mij gelijk een reminder om het weer eens te maken. Nu al zin in. Misschien beleg ik er wel een broodje mee zit ik ineens te denken…