Burrito's met salsa roja - Gevulde tortilla wraps met een pittige tomatensaus.

Burrito’s met salsa roja

Gevulde tortilla wraps met een pittige tomatensaus.
Direct naar het recept

De Mexicaanse keuken is onder Spaanse en Amerikaanse invloed meer vlees gaan gebruiken. Van oorsprong echter aten de Mexicanen vooral veel groenten, fruit en bonen. Niets werd weggegooid. Restjes werden bewaard en verwerkt als vulling in tortilla’s.

Tortilla’s zijn de basis van veel Mexicaanse gerechten en worden gemaakt van maïs- of tarwebloem. Afhankelijk van de vulling en bereiding heb je bijvoorbeeld een taco, enchilada, burrito of quesadilla. Zo is een quesadilla een in de koekenpan krokant gebakken tortilla met een kaasvulling. Heerlijk als tussendoortje zoals wij bijvoorbeeld een tosti eten.

De wereldberoemde burrito leent zich voor veel soorten vulling. Als ode aan de oorspronkelijke Mexicaanse keuken vandaag een vegetarische versie. Toch liever vlees? Voeg gewoon wat kip of gehakt toe en gebruik geen of minder champignons.

Burrito's met salsa roja - Gevulde tortilla wraps met een pittige tomatensaus.

Burrito’s met salsa roja

Geef je waardering
Hoeveelheid: 4 personen

Ingrediënten: 

Voor de burrito's:

  • 4 flour tortilla’s (± 20cm doorsnede)
  • 400 gr kastanjechampignons
  • 1 blikje kidneybonen
  • 1 rode paprika
  • 1 grote ui
  • tomatenpuree
  • zure room
  • kaas
  • zakje taco-kruiden (Casa Fiësta vind ik de lekkerste)
  • paprikapoeder
  • heet water
  • 4 cocktailprikkers

Voor de salsa roja:

  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 pepertje
  • 4 tenen knoflook, schoongemaakt
  • 8 niet te grote tomaten
  • 1 blikje tomatenpuree (70 gr)
  • tabasco of chilipoeder

Aan de slag:

Voor de salsa roja:

  • Was het pepertje, verwijder de zaadjes en zaadlijsten en snij fijn.
  • Was de tomaat en snij in stukken.
  • Fruit de ui en peper in een klein beetje olie. Voeg de tomaat toe, pers de knoflook fijn en roer door het tomaten-mengsel. Breng het geheel al roerend aan de kook en laat 15 minuten zachtjes pruttelen.
  • Roer het blikje tomatenpuree door de salsa, breng op smaak met zout en voeg naar smaak tabasco of chilipoeder toe.
  • Hou de salsa roja warm terwijl je verdergaat met de burrito’s.

Voor de burrito's:

  • Maak de ui en de paprika schoon. Snij de ui in halve ringen en de paprika in blokjes.
  • Maak de champignons schoon en snij in stukjes.
  • Fruit de ui en paprika tot ze mooi zacht zijn. Voeg de champignons toe en roer goed door. Roer een beetje tomatenpuree door het groentemengsel, strooi er taco-kruiden over en voeg wat water toe om de kruiden op te lossen. Laat het geheel even zachtjes koken zodat de champignons slinken, de kruiden hun smaken kunnen afgeven en het vocht indikt. Roer tot slot de kidneybonen door de groente. Proef en breng zonodig verder op smaak met taco-kruiden.
  • Leg de tortilla’s uit en verdeel de groente erover. Schep zure room over de groente, vouw de tortilla’s dicht en prik er een cocktailprikker in om ze dicht te houden.
  • Leg de burrito’s in een ovenschaal, bestrooi ruim met kaas en tot slot wat paprikapoeder. Bak de buritto’s in een op 180°C hete lucht voorverwarmde oven tot de kaas is gesmolten.
  • Leg op ieder bord een burrito en serveer met de warme salsa roja.
    Eet smakelijk!

Tips:

  1. Lekker met linzensalade en avocado erbij.
  2. Voeg eens wat courgette en/of maïs toe als extra vulling.
  3. De salsa roja kan ook in de burrito worden gedaan in plaats van erbij. Schep dan eerst wat salsa op de tortilla voordat je de groente en de zure room toevoegt.

Bewaar dit recept op Pinterest!

Gratis de nieuwste recepten in je mailbox?

Schrijf je hier gelijk in!

Recent gepubliceerd:

Deel dit recept/artikel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Waardeer dit recept